Hyvä, paha digi -podcast
Hyvä, paha digi -podcast sukeltaa lasten ja nuorten median käyttöön ja tarjoaa apua ja tukea vanhemmille ja kasvattajille.
Digitaalinen media on osa lasten ja nuorten kasvuympäristöä. Digi tuo paljon iloa, hyötyä ja sosiaalisia suhteita, mutta myös haasteita, kuten median liikakäyttöä, yksinäisyyttä, itsetunto-ongelmia, kiusaamista ja häirintää. Podcastissa vierailevat digitaalisen median ammattilaiset, joiden kanssa pohdimme miten luovia kasvattajana digitaalisessa ajassa lapsille ja nuorille.
Monessa perheessä lapsen ensimmäisen puhelimen hankinta tulee ajankohtaiseksi koulun aloituksen kynnyksellä. Puhelin on nykypäivänä kuitenkin paljon muutakin kuin kommunikoinnin väline. Onko lapsen ensimmäinen puhelin vanhempien huolien poistaja vai tuleeko laitteesta lapsen elämän kiintopiste? Podcastin vieraana digitaalisuuteen perehtynyt toimittaja ja kirjailija Aino-Mari Tuuri.
Ruutuaika on monelle vanhemmalle käsitteenä tuttu, mutta vaikea toteuttaa käytännössä. Digitaalista mediaa on tänä päivänä kaikkialla, mutta miten vanhemman tulisi luovia tässä ajassa? Miten media vaikuttaa lapsen ja nuoren kehitykseen? Entä me aikuiset, jotka eksymme yhä uudestaan ruutujen ääreen, miten me voimme toimia esimerkkinä? Aiheesta podcastissa keskustelemassa nuorisolääkäri ja tutkija Silja Kosola.
Digi tarjoaa nuorelle kavereita, tietoa ja viihdettä. Sosiaalisessa mediassa ja digipeleissä leviävät myös kiusaaminen, häirintä ja erilaiset huijaukset. Miksi on tärkeää, että poliisi näkyy somessa? Miten lasten ja nuorten media- ja turvataidot ehkäisevät nettirikoksia? Podcastin vieraana konstaapeli Daniel Kalejaiye, joka on tullut monelle nuorelle tutuksi muun muassa TikTokista ja Instagramista.
Löydät podcastin myös mm. Spotifysta.
Kuuntele Hyvä, paha digi -podcastia Spotifyssa
Onko perheessä pienempiä sisaruksia? Kuuntele myös Pienenä digiajassa -podcast.
Tutustu Pienenä digiajassa -podcastiin
Ladattavat materiaalit
Aiheeseen liittyvät
- Lapsen ensimmäinen puhelin
- Lasten omat laitteet ja ruutuaika
- Turvallisesti verkossa
- Hyvinvointia edistävä mediankäyttö vaatii harjoittelua blogikirjoitus
- Netti ja media sisällöt Nuortennetissä