Siirry sisältöön

MLL:ssa tapahtuu syksyllä 2024

Sadat perhekahvilat ovat palanneet kesätauolta, yläkoulujen tukioppilaat ovat toivottaneet uudet seiskaluokkalaiset tervetulleiksi ja MLL:n toiminta on muutenkin lähtenyt jälleen käyntiin ympäri Suomea.

Syksyllä järjestämme useita maksuttomia tilaisuuksia lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja muille aiheista kiinnostuneille sekä MLL:n vapaaehtoisille. Koulurauhan julistus striimataan kaikkiin kouluihin, koteihin ja työpaikoille, ja yläkoululaiset kutsutaan SuperDigikouluun.

Tutustu syksyn tapahtumiin ja ilmoittaudu mukaan nyt!


Perhekahvilat, kerhot ja muu säännöllinen toiminta on jälleen pyörähtämässä käyntiin kesän tauon tai poikkeusaikataulujen jälkeen. Tutustu MLL:n toimintaan lähellä sinua paikallisyhdistyksen sivuilla. Lähimmän paikallisyhdistyksen löydät Yhdistyshausta.

Perhekahviloihin riittäisi monella paikkakunnalla enemmänkin innokkaita kävijöitä, mikäli kahviloihin saadaan vetäjiä. MLL:n vapaaehtoisena voit toimia myös esimerkiksi kylämummina, perhekummina tai auttavan puhelimen päivystäjänä. Testaa, mikä vapaaehtoisrooli sopisi juuri sinulle, ja ilmoittaudu mukaan osoitteessa mll.fi/paikkavapaana.


Koulurauha julistetaan tänä vuonna jo 34. kertaa kaikkiin Suomen kouluihin. Hämeenlinnassa järjestettävää julistustapahtumaa voi seurata suorana Yle Areenasta keskiviikkona 28.8. klo 10. Oppilaiden valitsema teema julistukselle on tänä lukuvuonna Et ole yksin – Du är inte ensam.

Lue lisää

Nuoria työssään kohtaaville ammattilaisille tarkoitettu webinaari järjestetään torstaina 29.8. Maksuttomassa tilaisuudessa perehdytään kiusaamisen seurauksiin, jälkihoitoon ja tukeen kiusaamista kokeneille. Webinaarissa kuullaan tutkija Suvi Skarpia sekä MLL:n Selviytyjät-ryhmään osallistunutta nuorta ja vapaaehtoista.

Ilmoittaudu mukaan

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja MLL:n tutkimussäätiön seminaarissa pohditaan tutkimuksen ja käytännön näkökulmista, miten sosiaalinen media voi vaikuttaa nuorten mielenterveyteen. Tilaisuudessa puhuvat mm. nuorisolääkäri Silja Kosola ja filosofian tohtori Pekka Sauri.

Seminaari on maksuton ja kaikille avoin.

Ilmoittaudu nyt

Maksuton vanhempainilta tarjoaa käytännön vinkkejä ja viimeisintä tutkimustietoa alakoululaisen hyvinvoinnin tukemiseksi digitaalisissa ympäristöissä.

Ilmoittaudu nyt

Ylisukupolvinen köyhyys on monitahoinen ongelma. Niin Suomessa kuin maailmalla on näyttöä köyhyyden siirtymisestä sukupolvelta toiselle, mutta ongelmaa ei ole vielä pystytty ratkaisemaan. Itlan, MLL:n ja muiden kumppaneiden järjestämässä tilaisuudessa tarkastellaan ylisukupolvista köyhyyttä useamman Euroopan maan näkökulmasta.

Ilmoittaudu mukaan

Tästä urheiluvalmentajille suunnatusta maksuttomasta webinaarista saat ideoita ja inspiraatiota leikin hyödyntämiseen ohjatussa liikuntaharrastuksessa.

Ilmoittaudu mukaan

Lapsen oikeuksien ajankohtaispäivässä etsitään tänä vuonna ratkaisuja tulevaisuuden kouluun ja oppimiseen. Tilaisuudessa kuulet päättäjien, alan ammattilaisten ja tutkijoiden puheenvuoroja ja pääset keskustelemaan aiheesta.

Maksuton hybriditilaisuus on tarkoitettu lasten ja nuorten koulutuksen parissa työskenteleville, päättäjille sekä kaikille lasten ja nuorten koulutuksesta kiinnostuneille. Sen järjestävät valtiovarainministeriön Avoimen hallinnon tiimi, Lapsiasiavaltuutetun toimisto ja MLL.

Lue lisää ja ilmoittaudu

MLL:n järjestämät ammattilaisten aamukahvit tarjoavat napakoita tietoiskuja lasten, nuorten ja perheiden kanssa työskenteleville. Ilmoittaudu sähköpostilistalle, niin saat sähköpostiisi kutsun syksyn aamukahveille.

Lue lisää

MLL:n toimintaan ja asiantuntijoihin pääsee tutustumaan tänä syksynä myös Kuntamarkkinoilla Helsingissä 18.–19.9. ja Lastensuojelupäivillä Tampereella 8.–9.10. Tervetuloa vierailemaan pisteillämme!


SuperDigikoulu on maksuton, suorana yläkouluihin striimattava digihyvinvoinnin oppitunti kaikille 7.–9.-luokkalaisille. Somesta tutut Daniel Ahola ja Andreas Tolonen johdattavat aiheeseen yhdessä asiantuntijapuhujien kanssa. Miten älylaitteiden käyttö vaikuttaa arkeen, mielialaan ja keskittymiseen? Miten varmistaa oma ja kaverin turvallisuus netissä?

Lue lisää


Olitpa sitten nykyinen tai mahdollisesti tuleva MLL:n vapaaehtoinen, saat tehtävääsi perehdytyksen ja pääset kouluttautumaan myös vapaaehtoisuuden aikana.

Kaikki koulutukset löytyvät Vapaaehtoisnetin koulutuskalenterista.

Koulutuskalenteriin

Kuva: MLL / Antti Ranki

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös