Siirry sisältöön

MLL ja Elisa vievät yläkoululaiset SuperDigikouluun  

Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja tietoliikenneyritys Elisa järjestävät keskiviikkona 30.10.2024 klo 9.30–10.15 valtakunnallisen yläkoululaisille striimattavan SuperDigikoulun. Suomen, ellei jopa maailman suurin digihyvinvointiin keskittyvä oppitunti on avoin kaikille 7.–9. luokkalaisille. SuperDigikoulun avulla MLL ja Elisa haluavat innostaa yläkoululaisia fiksumpiin digivalintoihin.   

Oppitunti tarjoaa oppilaille viihdyttävässä, mutta informatiivisessa paketissa tärkeää tietoa siitä, miten ja miksi omasta digihyvinvoinnista voi ja kannattaa pitää huolta. SuperDigikoulun juontavat omalla rempseällä tyylillään somesta tutut Daniel Ahola ja Andreas Tolonen.  

SuperDigikoulussa käsitellään digihyvinvoinnin kannalta kaikista tärkeimpiä aiheita:   

  • Älylaitteiden liikakäytön vaikutukset omaan arkeen: mieliala ja keskittyminen  
  • Miksi some koukuttaa? Paljastetaan algoritmin salat  
  • Miten varmistaa oma ja kaverin turvallisuus netissä?    
  • Miten digihyvinvointia voisi parantaa omassa arjessa? Konkreettisia vinkkejä nuorille  
  • Vertaistukea ja vaihtoehtoja digielämälle  

Asiantuntijoina oppitunnilla ovat neuropsykologi ja aivojen asiantuntija Mona Moisala, mediakasvatuksen asiantuntija Rauna Rahja Mannerheimin Lastensuojeluliitosta sekä kyberturvallisuuden asiantuntija Riku Juurikko Elisalta. Lisäksi mukana on nuoria keskustelemassa omista haasteistaan ja vinkeistään älylaitteiden käyttöön.  

Mukaan ilmoittautuneet koulut saavat lähetyksen jälkeen käyttöönsä 45 minuutin mittaisen oppitunnin tallenteen ja oppimateriaalin, jolla aiheen käsittelyä voi jatkaa opettajan johdolla.

Opettaja – ilmoita luokkasi tai ryhmäsi mukaan SuperDigikouluun!  

SuperDigikoulu striimataan suorana lähetyksenä Helsingistä. Osallistumiseen tarvitaan vain riittävä nettiyhteys ja näyttö/tv/projektori seuraamista varten. Oppitunnille liitytään linkin kautta, joka toimitetaan ilmoittautuneille sähköpostitse etukäteen ennen lähetystä. 

Ilmoittaudu tästä linkistä 

Lisätietoa SuperDigikoulusta 

Lisätiedot: Rauna Rahja, mediakasvatuksen asiantuntija, rauna.rahja@mll.fi 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Huomioithan, että kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Takaisin ylös