Siirry sisältöön
Nimetön

17-v tyttö alkoi viillellä vuosi sitten samaan aikaan, kun alkoi sinänsä positiivinen seurustelusuhde. Järjestimme pian tytön terapiaan, ja viiltely taukosi, muuttui syömishäiriöksi. Se oli vielä pelottavampaa. Seurustelusuhde loppui kesällä, ja elokuussa alkoi taas viiltelykausi. Aamuisin ennen töihin lähtöä desinfioin tytönnranteet ja nilkat, sidon haavat. Illalla tarkistan ne taas. Päivän on koulussa, siellä kesken päivän saattaa wc:ssä viiltää itseään. Kuulemma jaksaa sen avulla.

Mikä auttaisi kun ei nuorisopsykiatria, normaali arkijärki, terapia eikä hyvät kaverit? Tytöllä adoptiotausta, meillä arki tasaista, mutta adoptiosisaruksella vielä isommat ongelmat, on jo vuosia ollut sairaaloissa ja hoitolaitoksissa. Kaikesta on juteltu, mutta tyttö ei itse mielellään puhu tunteistaan.

Osastolle en tyttöä haluaisi, olen kovin skeptinen pstr osastohoitoa kohtaan, kun toisen lapsen kohdalla ollut pakko siihen turvautua. Vain tiettyihin häiriöihin erikoistuneet klinikat näyttävät osaavan asiansa, nämä yleiset psykiatrian osastot ovat vain säilytyspaikkoja. Vai onko Suomessa viiltelyklinikkaa tai viiltelyosastoa, vrt. syömishäiriöosastoihin?

Nimetön

Hei
Tyttäresi tarvitsee apua nyt. Toivon, että otat yhteyttä siihen hoitotahoon, jossa tytär on viimeksi ollut ja kerrot tämänhetkisestä tilanteesta. Kun viiltelee itseään, silloin tuntee, että on olemassa. Siis jaksaa sen avulla, kuten hän itsekin sanoo. Mutta hätähän hänellä on ja tarvitsee apua. Löytyisikö kuitenkin henkilöä, jolle voisi opetella puhumaan tunteistaan. En tiedä erillisistä viiltelyklinikoista. Mielestäni asia kuuluu psykiatriselle puolelle.
Toivon Sinulle voimia hakiessasi apua tyttärellesi!

Nimetön

Toki olemme varanneet ajan nuorisopstr polille, samoin terapeuttikäynnit on jälleen aloitettu, omalla kustannuksella, kun maksupäätöstä ei ole Kelasta tullut. Jotenkin aloin toivoa, että olisi jokin paikka, jossa viiltelytieto olisi keskitetysti olemassa ja koottuja hyviä käytänteitä. Tarvitsisimme myös käytännöllisen ohjeen siitä, missä vaiheessa osastohoito olisi tarpeen. Ehkä silloin, jos viiltelystä tulee päivittäistä?

Nimetön

Hei
Osastohoidon tarpeen määrittelee hoitava taho. Sieltä voi kysyä. Sinne voi myös huolensa asian suhteen kertoa.
Voimia oman nuoren rinnalla kulkemiseen.

Vastaa aiheeseen: Nuori viiltelee

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös